››  
برای دیدن طرح جلد کامل این شماره، بر روی تصویر کلیک کنید.

♦ در بخش استاد ماه:حیف است طلاساز، لبوفروش سر محل شود!

حجت‌ الاسلام و المسلمین استاد غلامرضا فیاضی، استاد شناخته‌شده فلسفه حوزه علمیه قم، در این گفت‌وگو از شیوه آغاز طلبگی خود می‌گوید: «حقیقت این است که بنده طلبگی را نمی‌شناختم. الحمدلله الذی هدانا لهذا و ما کنّا لنهتدی لو لا أن هدانا الله. من یک شاگرد بنّا بودم؛ به دلیل اینکه پدرم بنا بود و مرا سر کار می‌برد. بعد از مدتی آقای قاضی‌زاده تشخیص دادند که بنده به درد طلبگی می‌خورم و به پدرم گفتند: دیگر پدرت را سر کار نبر!»

در ادامه این گفت‌وگو، استاد فیاضی از ماجرای آشنا شدن‌ خود با فلسفه سخن می‌گوید و اینکه تا پیش از درس خارج، هنوز فلسفه را آغاز نکرده بوده است: «ایشان [استاد جوادی آملی] گفتند: فلانی اگر بخواهی اصول هم بخوانی، باید فلسفه بخوانی. البته فلسفه نباید در اصول وارد شود.»

در بخش دیگری از این مصاحبه، صحبت‌های استاد فیاضی را درباره دو گروه از مخالفان فلسفه در حوزه علمیه می‌خوانید؛ گروه اول، کسانی که از سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا و اسرائیل پول می‌گیرند تا با فلسفه مخالفت کنند و عده‌ دیگری که با انگیزه‌های الهی و غیرت دینی چنین کاری را انجام می‌دهند: «حرف من با گروه دوم این است که دین فقط احکام نیست. خود احکام هم به درد کسی می‌خورد که اعتقادات درستی داشته باشد.»

استاد جوادی آملی گفتند: فلانی اگر بخواهی اصول هم بخوانی، باید فلسفه بخوانی. البته فلسفه نباید در اصول وارد شود.

♦ حاشیه ۶ و ۷ دو پرونده را مورد مطالعه قرار داده است. یکی از آنها با عنوان «چند کلمه با طلاب جدید الورود» منتشر شده است.

در این پرونده، گفت‌وگویی هست با حجت‌الاسلام و المسلمین ملکی، مدیر مدرسه علمیه معصومیه که می‌گوید: «انگیزه ورود به حوزه و انگیزه اداه حوزه خیلی اهمیت دارد؛ طلبه‌ای که زیرساخت‌های آخوندی‌اش درست نباشد، خراب می‌کند.»

حرف من با گروه دوم این است که دین فقط احکام نیست. خود احکام هم به درد کسی می‌خورد که اعتقادات درستی داشته باشد.

همچنین خاطراتی از شش تن از بزرگان حوزوی نظیر علامه طباطبایی، شهید صدر، رهبر انقلاب اسلامی، آیت‌ الله جوادی آملی، آیت الله بروجردی، علامه عسکری و شهید بهشتی درباره روزهای نخستین طلبگی‌شان منتشر شده است که خواندنی است.

بخش دیگری از این پرونده، به فرهنگ حجره‌نشینی، آداب طلبگی، سیمای آرمانی طلبه، آداب مباحثه و همچنین ابعاد رشد جامع طلبه اختصاص یافته است.

طلبه‌ای که زیرساخت‌های آخوندی‌اش درست نباشد، خراب می‌کند.

♦ پرونده دوم شماره تازه حاشیه، به روحانیون در دفاع مقدس پرداخته است که در این پرونده می‌توانید مطالبی چون «نخستین اسیر و شهید روحانی دفاع مقدس»، «گفت‌وگو با حجت الاسلام سید حسن سعیدی، برادر روحانی و نخستین مجتهد شهید دفاع مقدس، سید حسین سعیدی»، «نخستین تشکل رزمی روحانیون در دفاع مقدس»، «مروری بر آمار روحانیون در جنگ تحمیلی»، «وصیت‌نامه یکی از روحانیون شهید»، «رابطه علما با جنگ تحمیلی» و همچنین خاطراتی از روحانیون در جنگ تحمیلی را مطالعه کنید.

مدرسه ماه حاشیه جدید، به سراغ مدرسه علمیه فیضیه بابل رفته است و برنامه‌های علمی، تحصیلی، تبلیغی و فرهنگی این مدرسه را معرفی کرده است و همچنین با آیت‌ الله محمد فاضل، بنیان‌گذار و مسئول محترم این مدرسه علمیه گفت‌وگو کرده است.

طلبه ماه حاشیه جدید، محمدحسین سورت والا، از طلاب هندی است که در حوزه علمیه قم تحصیل می‌کند. این طلبه جوان در گفت‌وگویش با حاشیه گفته است: «از کودکی دوست داشتم طلبه بشوم و آرزو داشتم که مانند امام خمینی و آقای خوئی شوم.»

متأسفانه مدت‌هاست که یک فضای بیمار و کاذب بین مخاطبان و ناشران به وجود آمده است. اینکه صرف اسم و عنوان نشر باعث می‌شود یک کتاب خوانده نشود یا برعکس اینکه یک کتاب خوانده نشود، فضای نامناسبی را ایجاد کرده است.

در ادامه حاشیه، با یکی دیگر از طلاب ماه به نام مهدی شریفی آشنا می‌شویم که به تازگی رمانش با عنوان «تن‌ها» در نشر چشمه چاپ شده است. مهدی شریفی که داستان‌نویسی را در مدرسه اسلامی هنر دنبال کرده است، در گفت‌وگو با حاشیه گفته است: «متأسفانه مدت‌هاست که یک فضای بیمار و کاذب بین مخاطبان و ناشران به وجود آمده است. اینکه صرف اسم و عنوان نشر باعث می‌شود یک کتاب خوانده نشود یا برعکس اینکه یک کتاب خوانده نشود، فضای نامناسبی را ایجاد کرده است.»

مطالب ارزشمند دیگری نیز در شماره جدید حاشیه به چشم می‌خورد که می‌توانید از روی نسخه چاپی ورق بزنید و استفاده کنید. برای اشتراک مجله حاشیه می‌توانید با شماره ۲۹۲۱۳۵۷ با کد قم (۰۲۵۱) تماس بگیرید.

مجله حاشیه، ماهنامه‌ای فرهنگی و اجتماعی است متعلق به پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی و مدیر مسئولی حجت الاسلام و المسلمین علی اکبر رشاد. سردبیر این مجله علی اصغر سهرابی است و دبیری تحریریه آن به عهده محمدعلی روزبهانی نهاده شده است.

امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد.